AQA, Milton Keynes

A space division solution designed to promote collaborative working created with Float and Whisper, with added ReSound acoustic panels.

Claremont’s design team (in partnership with Arcadis) were tasked with transforming an empty warehouse in Milton Keynes in to a hybrid working, future flexible workspace for their client, AQA.

The vast, 32,000 sqft space is entirely open-plan, and the new layout incorporates a variety of defined spaces, including a number of collaborative work zones that can be used for group tasks and meetings. Creatif were approached to design, manufacture and install flexible space and acoustic comfort solutions for these collaborative zones.

A number of identical screens were created from our Whisper acoustic polyester material, with a custom-cut pattern to allow for transfer of light, while still helping to define the space. Suspended from our Float moving panel track means they can be moved with ease.

To help absorb excessive reverberation – a problem which is amplified within open-plan spaces containing lots of hard surfaces, such as this one – a number of ReSound acoustic ceiling baffles were also installed. Integrated beautifully with suspended the lighting on display, the horizontal panels are finished in a Camira Blazer fabric.

Products Featured
Project Partners
Return to Projects