BES, London

Setting the standard for acoustic excellence with Class A ReSound ceiling baffles.

The British Ecological Society’s new HQ in London achieved a SKA Gold rating, with Creatif’s flexible workspace solutions playing a prominent role in the final design.

Founded in 1913, The British Ecological Society (BES) is the oldest organisation of its kind, working tirelessly to promote ecology throughout the world.

Its vision is to create a world that’s “inspired, informed and influenced” by ecology and when the group needed to modernise its head office, it wanted those same core values to run throughout its sustainable new headquarters in north London.

The BES approached fit out specialists AIS to help achieve this environmentally-friendly vision. Every possible detail was carefully analysed from an ecological and wellbeing perspective.

Materials used had to be sustainable and recyclable, fabrics with high wool content were chosen and the meeting rooms needed to maintain natural light within the space. With this in mind, AIS asked us to help out. Glass panels were a must and after discussions with our team, Domino, our slim and acoustic glass moving wall, was chosen to create the wider meeting room space. Within that area, there was a need to further hone in on the concept of flexibility.

As well as being able to be opened up to (and closed off from) the wider office, the internal space needed to be flexible.

This requirement arose from the BES’ need to have an adaptable exhibition and conference space that could host board meetings, seminars and events simultaneously. To solve this solution, we ensured the Domino system featured two pass doors and then used our best-selling Solo system to separate the internal space when required. This combination of Domino and Solo walls creates a flexible meeting zone that can accommodate up to fifty people and be changed both quickly and easily.

As an organisation with such a specific focus, it was crucial for AIS to capture the passions that drive the BES and the overall design scheme managed to do just that.

After being reviewed, the BES’ landmark new office was awarded SKA Gold certification as proof of its – and our – commitment to using environmentally-friendly materials and products.

Products Featured
Project Partners
Return to Projects