Grant Thornton, Cardiff

Helping shape a perfect workspace using a variety of our moving wall and acoustic solutions.

After forty years of being based in the Cardiff suburbs, Grant Thornton decided to relocate its Welsh workforce to a brand-new office in the heart of the city.

The global accounting firm appointed Paramount Interiors to oversee the fit out of its new Cardiff home, and we were soon brought on board to help them turn their modern vision into a contemporary reality.

At the heart of the office lies the board room. Instead of blocking this space off and creating a completely private area, the decision was made to make it accessible through the use of glass partitions.

Boasting unrivalled acoustic properties and the ability to incorporate full-height pass-door panels, our Domino wall was chosen to open the boardroom up to the rest of the open plan office. Within the boardroom and the opposing meeting rooms, we also installed a row of glass panels to run across the fixed back walls. These were back-painted and featured a drywipe finish to encourage agile working when the rooms were in use.

The ability for Grant Thornton’s staff to collaborate and work flexibly was a key theme running throughout Paramount’s overall design. To help effectively zone one such dedicated coworking space, we provided a set of fixed, drywipe panels that doubled up as writable surfaces and a static partition.

The ability for Grant Thornton’s staff to collaborate and work flexibly was a key theme running throughout Paramount’s overall design. To help effectively zone one such dedicated coworking space, we provided a set of fixed, drywipe panels that doubled up as writable surfaces and a static partition.

Another way zoning was introduced was through the use of our Cubes, which bookended the office’s tea point whilst also breaking up rows of work desks. Paramount worked closely with our internal team to create a set of bespoke Cubes.

Impressed with the versatility of our acoustic meeting booths, Paramount’s designers asked if we’d be able to create something a little bit out of the ordinary.

After visiting us at Clerkenwell Design Week, we formalised plans to create six Cubes especially for this project.

Three of the Cubes were open-back in design while the remaining three featured back-painted glass on the rear-facing panels, to complement the premium aesthetic of this exceptional workspace. These booths provide Grant Thornton’s staff with a third space to work privately, host meetings or just enjoy a brew.

Additionally, to safeguard the acoustics within these multi-use zones, we fitted a series of Whisper baffles over the tabled working areas. 

The entire project was successfully delivered and drew praise from Grant Thornton’s senior  management team, who described the new space as being the ‘best office in [the Group].’

Products Featured
Project Partners
Return to Projects